close

  • Być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej
     

     

  • AKTUALNOŚCI

  • 16 kwietnia 2019

    W niedzielę 14 kwietnia 2019 r., na tydzień przed Wielkanocą, Konsulat Generalny RP w Kantonie zaprosił chińskich studentów I i II roku polonistyki na Kantońskim Uniwersytecie Spraw Międzynarodowych wraz z wykładowcami na wspólne gotowanie tradycyjnych wielkanocnych potraw.

    W profesjonalnym studiu kulinarnym studenci mieli okazję własnoręcznie przygotować sałatkę jarzynową, żurek z jajkiem i białą kiełbasą oraz mazurki z czekoladą i bakaliami. Dla większości było to pierwsze spotkanie z tymi tradycyjnymi polskimi potrawami, jednak dzięki zaangażowaniu i wzajemnej pomocy wszystkim udało się przygotować smakowite dania, które następnie goście zjedli ze smakiem razem z gospodarzami. Zgodnie z wielkanocnym polskim zwyczajem, chętni mogli także udekorować pisanki. Dziękujemy za sympatyczne kulinarne spotkanie!

     

    got 2
    got 5
    got 1
    got10
    got11
    got 4
    got7
    got8
    got9

    Drukuj Drukuj Podziel się treścią: